У Запоріжжі викрили схему з комунальною землею на мільйони гривень

У Запоріжжі СБУ викрила махінацію з комунальною землею, в результаті чого місцевий бюджет недоотримав 5 млн гривень.

Про це повідомили у вівторок, 18 серпня, в пресслужбі відомства.

"У Запоріжжі Служба безпеки України викрила незаконні оборудки з комунальною землею, в результаті чого бюджет міста недоотримав більше 5 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у 2017 році Запорізька міська рада уклала договір з приватною експертною установою на проведення оцінки земельної ділянки, виділеної під будівництво офісу. Потім оцінювачі в інтересах фірми-покупця внесли до звіту неправдиві відомості про реальну вартість ділянки, занизивши суму більш ніж в 10 разів.

Зараз директору і ведучому експертові установи-оцінювача оголошено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК. Дана земельна ділянка заарештована, тривають слідчі дії.

Крім того, встановлюється можлива причетність посадових осіб міськради до угоди. Перевіряються матеріали щодо грошових оцінок ще більше 50-ти земельних ділянок, скоєних фігурантами справи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, СБУ припинила незаконні махінації із землею в Києві майже на мільярд гривень. Так, в столиці з територіальної власності незаконно вивели 24 земельні ділянки загальною площею близько 400 га.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом