У Туреччині після землетрусу почалося полювання на забудовників

У Туреччині заарештували забудовника великого житлового комплексу, зруйнованого через потужний землетрус.

Як повідомляє турецьке агентство Anadolu, підрядника будівельної компанії затримали в аеропорту Стамбула минулої п'ятниці, звідки він хотів відлетіти до Чорногорії. Його компанія зводила будинки з елітними квартирами в провінції Хатай на півдні Туреччини, яка постраждала найбільше від природного катаклізму. Прокуратура розпорядилася заарештувати забудовника, щойно стало зрозуміло, що він збирається втекти.

Також у турецькій провінції Мерсін затримано ще одного підрядника шести зруйнованих землетрусом будинків у районі Бесні провінції Адіаман.

У прокуратурі Адіамана повідомили, що під завалами будинків, збудованих Шюкрю Ішитменом, за попередньою інформацією, загинули 123 особи. Ішитмена затримано і доставлять у район Бесні.

Розслідування у справі триває.

Як відомо, землетрус забрав життя 22 тисяч людей у Туреччині. Влада пообіцяла взятися за розслідування і з'ясувати, хто винен у недбалості, що спричинила такі наслідки. Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що всіх винних буде притягнуто до відповідальності.

У свою чергу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також пообіцяв, що в країні пройде масштабна реконструкція житла і протягом року збудують сотні тисяч сейсмобезпечних будівель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, житло в Туреччині останнім часом дорожчало найшвидшими темпами. За даними порталу Global Property Guide, найсильніше річне зростання цін на житло спостерігалося з урахуванням інфляції саме в цій країні. За офіційними даними, на будівництво припадає близько 5% від економічного виробництва Туреччини.

На адресу Ердогана прозвучала критика як через проблеми з будівництвом, так і через реакцію уряду на катастрофу. У свою чергу, президент звинуватив критиків у підриві національної єдності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом