У центрі Сан-Франциско почав просідати і нахилився хмарочос

Хмарочос Millennium Tower, що розташований у фінансовому центрі Сан-Франциско, почав занурюватися під землю і відхилився від центру більш ніж на 2 фути (на 60 см).

Як повідомляє NBC News, інженер Рональд О. Гамбургер (Ronald O. Hamburger) під час слухань у міській раді минулого четверга, 6 січня, зробив прогноз, що висотка нахилятиметься по 3 дюйми на рік.

Millennium Tower розташований у центрі фінансового району міста на розі вулиць Фрімонт та Мішн. Поруч розташований транзитний центр Salesforce, автовокзал. Поряд будується новий залізничний вокзал, який з'єднає мережу високошвидкісних залізниць Каліфорнії. Будинок був збудований у 2009 році. Це 58-поверхова жила вежа, висота якої 196 метрів.

Мешканцям вежі у 2016 році повідомили про просідання будівлі. Тепер стало ясно, що будинок осідає нерівномірно і швидше, ніж вважалося раніше. Спроби стабілізувати хмарочос, здавалося, тільки погіршили ситуацію. Влітку 2021 року інженери зупинили ремонт, щоб "визначити, чому відбувається підвищений рух фундаменту та як це можна пом'якшити".

Щоб стабілізувати будівлю, минулого четверга інженери запропонували скоротити кількість опорних паль під вежею з 52 до 18, щоб "звести до мінімуму додаткове осадження будівлі".

На думку фахівців, до такої ситуації ймовірно призвели вібрація ґрунту, пов'язана з установкою паль, та надмірне видалення зайвого ґрунту в міру того, як встановлювалися палі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у китайському Шанхаї у 2009 році раптово обвалився будинок Lotus Riverside. При цьому виною в цьому став не природний катаклізм, а банальні прорахунки архітекторів та неякісні будівельні матеріали – надто тонка арматура та дешевий цемент.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

173

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом