У центрі Києва знесли прибудову ресторану, що заважала виходу з метро. Фото

У Києві комунальники демонтували веранду грузинського ресторану "Хурма". Прибудова була незаконною, розташовувалася майже впритул до станції метро "Золоті ворота" та закривала фасад пам'ятки архітектури.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомили в пресслужбі столичної міської держадміністрації.

Рішення про демонтаж незаконної прибудови прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА на своєму засіданні ще 22 грудня. Крім того, що споруда була побудована без необхідних документів, вона представляло реальну загрозу.

"Сезонний майданчик біля стаціонарного закладу "Хурма", розташовувався на відстані 1,6 м від газопроводу низького тиску, що є порушенням Правил безпеки систем газопостачання", - повідомили комунальники.

У пресслужбі КМДА також зазначили, що демонтажу спробували перешкодити більше 80 міцних чоловіків. Але, тим не менше, майданчик таки знесли.

Відомо, що ресторан після знесення прибудови зараз не працює. Це було одне з його основних приміщень.

Після демонтажу стало видно фасад пам'ятки архітектури. Раніше його прикривала веранда "Хурми".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Святошинському районі Києва біля станції метро Житомирська пройшли рейди по незаконно встановлених МАФ, які були згодом демонтовані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

199

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом