У Тернополі заборонили будувати вище дев'ятого поверху

У Тернополі будівельні компанії більше не зможуть зводити будівлі, вище дев'ятого поверху. Відповідні обмеження були встановлені виконавчим комітетом, повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

На черговому засіданні виконкому 16 грудня було прийнято рішення про введення обмежень щодо висоти житлової забудови міста. Так, висота будівель в зонах змішаної багатоквартирної житлової та громадської забудови не має бути вище 30 метрів (дев'яти поверхів). Якщо йдеться про садибну забудову, в цьому випадку висота будівель буде обмежена 12 метрами (три поверхи, без урахування мансарди).

Влада Тернополя вважає, що, обмеживши висотну забудову міста, зроблять життя в ньому більш комфортним. Також це дозволить більш раціонально використовувати території.

Відомо, що в 2018 році в Україні вступили в силу обмеження висотної забудови в залежності від того, скільки людей проживає у населеному та пункті і його класифікації. Так, міста в яких проживають менше 100 тисяч осіб, житлові будинки повинні будуватися не вище 16 поверхів, і не більше дев'яти поверхів – в містах з населенням до 50 тисяч.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві будуть демонтувати верхні поверхи в ЖК Fresco Sofia, який знаходиться в буферній зоні Софійського собору. 17 серпня відбулося підписання Меморандуму про зниження висотності ЖК Fresco Sofia. Будівлю вкоротять до 27 метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

46

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом