У США змінюють концепцію забудови міст через глобальне потепління

У США в рамках боротьби з глобальним потеплінням на планеті вирішили змінити концепцію забудови міст за рахунок ущільнення інфраструктури.

Як повідомляє The Guardian, пілотна програма вже стартувала у центральному районі Sunset District у Сан-Франциско (Каліфорнія).

Як повідомляється, кліматологи впевнені, що організувавши житлові умови у багатоквартирних будинках на території вже діючої забудови, можна досягти високих результатів у боротьбі зі шкідливими викидами і забрудненням повітря. За їхніми розрахунками багатоповерхівки з невеликими квартирами простіше обігріти або охолодити, а тому зменшуються обсяги утворення вуглекислого газу.

Тим часом, варто зазначити, що ця ініціатива викликала невдоволення з боку жителів району Сансет, люди вирішили боротися з засиллям багатоповерхових будинків у дворах існуючих будівель. Мешканці протестують, заявляючи, що новобудови блокують сонячне світло, через них на дорогах утворюються затори.

За словами експерта з кліматичної політики з Каліфорнійського університету в Берклі Крістофера Джонса, багато американців стурбовані джентрифікацією (реконструкцією старих кварталів), тому владі до цього питання потрібно підходити дуже обережно. Він вважає, що якщо створити велику щільність в центрі міста, це спровокує величезний попит на дешеві будинки і зайву забудову. Тим часом, новий підхід в міському плануванні більш ефективний, ніж модернізація старих будівель з використанням енергозберігаючих технологій. На думку експертів, простора забудова виробляє майже в чотири рази більше викидів парникових газів у порівнянні з тією, де щільність населення висока.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, недалеко від Сан-Франциско в Уолнат-Крік продали згорілий будинок майже за мільйон доларів в ході торгів, які тривали близько трьох днів. Тут нерухомість користується великим попитом і незважаючи на такий стан будинку за три дні їм поцікавилися близько сотні осіб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом