У США побудували будинок, здатний витримати землетрус. Фото

У Сан-Франциско в районі Берклі побудували сучасний триповерховий будинок, стійкий до землетрусів і зсувів.

Як повідомляє Archdaily, конструкція обладнана спеціальними сейсмічними заслінками, які уповільнюють реакцію будинку на землетрус і дозволяють йому протистояти поштовхам різної сили, зазнавши при цьому мінімальні пошкодження.

Кожен поверх будинку має різний виступ за стартову точку, якою можна вважати другий рівень.

Незважаючи на помірний, але холодний клімат, житлова зона будинку засклена на південь і захід. В результаті виходить простір, який максимізує надходження сонячного світла і тепла. Великі розсувні скляні двері дозволяють регулювати температуру всередині.

Будинок вимагає мінімального опалення взимку, а сонячні панелі на даху створюють більш ніж достатньо електроенергії як для будинку, так і для електромобіля. Інтер'єр всередині облицьований деревом, а зовні білими фасадними панелями.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ , в мексиканському містечку Пуерто-Ескондідо, яке розташоване на узбережжі Тихого океану, архітектори створили житловий проєкт La Escondida. Він побудований за простій конструкції із залізобетону, блокових стін, цементу, піску і ребристих плит. Будинки розташовані у сейсмонебезпечній зоні і теж можуть витримати землетрус.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом