У США пам'ятка архітектури "переїхала" на нове місце, уникнувши руйнування

Громада американського містечка Абінгдон, що в штаті Вірджинія, вирішили перенести старовинний будинок, який є пам'ятником архітектури в інше місце, щоб врятувати його від руйнування.

Як повідомляє Daily Mail, старовинний будинок знаходився на вулиці Пекан-стріт. 9 червня будівля цілою завантажили на платформу і перевезли на 60 метрів на сусідню вулицю Парк-стріт. Спеціально для цієї роботи викликали бригаду з Пенсільванії.

Перевезти будівлю вирішили після того, як її власник заявив, що має намір знести споруду, а на цьому місці запланував будівництво павільйону для пікніка. Однак громада містечка, дізнавшись про ці наміри, вирішила врятувати старовинний будинок, який є одним з 30 найстаріших архітектурних пам'яток Абінгдона.

Жителі створили на сайті мерії петицію. З перевезенням будівлі допоміг місцевий бізнесмен Девід Далтон. Він дав основну частину коштів на порятунок пам'ятки архітектури. Всього на перевезення будинку знадобилося $55 тисяч.

Мешканці ще не вирішили, як буде використовуватися будинок у майбутньому. Він був побудований у 1849 році меблевим магнатом Хайремом Дулі. Будинок вважається одним з небагатьох, які були зведені до громадянської війни і вцілілі на сьогоднішній день.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, схожа ситуація сталася в минулому році в Шанхаї. Тут влада вирішила посунути пам'ятник архітектури на 62 метри. На це пішли, щоб на цій ділянці можна було побудувати торговий комплекс, при цьому зберегти сам пам'ятник архітектури. Досягти цього вдалося за допомогою спеціальної "крокує" будівельної техніки, що складається з 198 пересувних опор.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

149

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом