У Німеччині почали будувати котеджі зі сміття. Фото

У Ганновері з'явився котедж, майже повністю побудований з відходів. Це перша в Німеччині будівля такого типу.

Як повідомляє DW, односімейний котедж загальною площею близько 150 квадратних метрів майже повністю побудований зі сміття. За винятком побутової техніки, арматури і інженерних комунікацій, тут практично все зроблено з придатних для вторинного застосування відходів.

Таким чином будівельна компанія Gundlach і архітектурне бюро cityförster намагаються мотивувати будівельні компанії до того, щоб вони збільшували свій внесок у порятунок природи від забруднення.

Так, дерев'яні панелі для стелі демонтували зі старою сауни, а стіни у ванній кімнаті декорували кришками від пляшок з-під пива. Сталеві опори, взяті в одному будинку, який йшов під знесення, служать опорними стійками для сходів.

Масивні різьблені двері раніше були предметом інтер'єру будівлі на території фермерського господарства, а старі сходи та віконні рами - в центрі відпочинку та розваг.

Частина стін в будинку облицьована старою цеглою, але здебільшого вони збудовані з дерева. Особливість дерев'яної конструкції полягає в тому, що її монтаж проведений без використання клею - масивні панелі з деревини зафіксовані на стінових елементах за допомогою дерев'яних шурупів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом