Будинки з картону, в яких можна жити по 100 років. Фото

У Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse.

Як повідомляється на офіційному сайті розробників, такий еко будинок здатний прослужити від 50 до 100 років. Будинок модульний, складається з клеєного картону. Розробники уточнили, що клей екологічний. Він не шкодить ані людям, ані природі. Один модуль має 3,5 метра висоти і 4,6 метра ширини. Загальна площа одного шматочка становить 5 квадратних метрів. Усередині стіни обшивають, як правило, фанерою.

У стартапі підкреслили, що завдяки такому матеріалу як картон, житло вийшло дуже теплим. Також на гідному рівні і звукоізоляція.

Ще однією позитивною рисою цього житла є те, що його можна дуже швидко побудувати, оскільки для цього не потрібно споруджувати фундамент.

В середньому ціна на готові будинки стартує від 50 тисяч євро. Каркас збирають в Амстердамі і перевозять на те місце, де бажає клієнт. Встановлюють його всього за один день. Від моменту замовлення екологічного приміщення до установки проходить близько 8 місяців. Але замовити Wikkelhouse поки можна тільки в Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі, Німеччині, Франції, Великобританії та Скандинавських країнах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом