У Німеччині на 3D-принтері надрукували житловий будинок з квартирами. Фото

У Німеччині вперше надрукували на 3D-принтері житловий будинок з квартирами, який вже зовсім скоро буде готовий до заселення.

Як повідомляє Interesting Engineering, стартував проєкт у Баварії ще в вересні минулого року. Будівництво велося за тривимірним друком за допомогою портального 3D-принтера BOD2. За розробкою проєкту стоять місцева девелоперська компанія PERI і датська COBOD. Остання надала принтер. Як повідомляється, під час друку використовувався матеріал i.tech 3D, розроблений компанією HeidelbergCement.

На виробництво квадратного метра стіни знадобилося близько п'яти хвилин. Пристрій переміщається в трьох площинах і калибруется один раз. Такий метод дозволяє економити час і гроші.

Житлова площа зведеного будинку дорівнює 380 "квадратів", квартири будуть розташовуватися на трьох поверхах будівлі. Всього в будинку розташовуваються п'ять квартир. Відомо, що чотири будуть здаватися в оренду, а п'яту використовуватимуть для демонстрацій і реклами.

Під час будівництва монтажники працювали разом з принтером в зоні друку, що прискорювало весь процес. Самим принтером керували два оператори.

Зі старту проєкту пройшло вже 10 місяців, хоча на друк будинку треба було всього близько 100 годин. Мешканці зможуть заселитися сюди вже в серпні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулої весни в Ейндховені (Нідерланди) заселили перший в Європі будинок, який був побудований за допомогою 3D-друку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

366

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом