У НБУ заявляють, що не можуть вплинути на проблему з недобудовами Аркади

Проблему з недобудовами Аркади потрібно вирішувати на законодавчому рівні, оскільки у самого банка з ліквідністю все гаразд.

Про це заявила в.о. глави Національного банку України Катерина Рожкова в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Проблема є. Але вона ширше, ніж Аркада. Це проблема законодавства та регулювання первинного ринку будівництва. Проблема незавершених будівництв – за межами банку. Бо не банк їх будує, а забудовник. Тому у нас і немає повноважень це контролювати", - розповіла в.о. голови Нацбанку.

Вона також додала, що у самого банка, який є керуючим, з капіталом все нормально і більш-менш нормально з ліквідністю.

"Оскільки ми розкрили ці проблеми у 2015-2016 рр., то зверталися до всіх урядів для вирішення. Є кілька варіантів технічних рішень, як можна відносно швидко покращити ситуацію, але глобально – потрібно міняти законодавство", – зазначила вона.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, інвестори будівництва від банку Аркада, які поставили наметове містечко біля будівлі Київської міськадміністрації, розповіли про систематичні погрози на їхню адресу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом