У Мінціфрі уточнили, коли запустять послуги для будівельних об'єктів на порталі "Дія"

Міністерство цифрової трансформації в рамках створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва планує запустити автоматичні e-послуги для будівельних об'єктів категорії наслідків СС1 на порталі "Дія" до кінця серпня, а для об'єктів СС2 і СС3 – в листопаді поточного року.

Про це повідомив у вівторок, 18 серпня, перший заступник міністра цифровий трансформації Олексій Вискуб, передає Інтерфакс-Україна.

"Майже місяць пішов на те, щоб ми стабілізували роботу всіх органів самоврядування, і зараз ми починаємо підключати управління містобудування. Минулого тижня ми почали підключати атестованих суб'єктів. Підключення всіх необхідних суб'єктів дасть нам можливість реалізувати модель ризиків із автоматичною перевіркою всіх представлених даних, і орієнтовно до кінця серпня ми повинні запустити послуги для об'єктів СС1 на порталі "Дія". Що стосується СС2 і СС3, то їх підключення буде орієнтовно в листопаді, можливо, в жовтні", – розповів він.

За його словами, для того щоб автоматизувати та зробити прозорим повний цикл будівництва з кожного об'єкта, потрібно об'єднати в ній роботу за єдиними правилами та стандартами всіх суб'єктів у сфері будівництва.

"В цілому ми нарахували 62,5 тис. суб'єктів в цій системі, включаючи 2,9 тис. атестованих осіб, 23,7 тис. виконавців будівельних робіт, 5,3 тис. проєктних організацій, 51 експертну організацію тощо", – сказав Вискуб.

Він також уточнив, що в рамках поетапного введення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва, запуск якої відбувся 6 липня, в системі вже працює 225 користувачів, зареєстровано 9 тис. 887 документів.

"Перший тиждень, звичайно, все стояло, на другий ми почали випускати "велике будівництво". Це СС2, СС3, а вони з точки зору реєстрації в системі найбільш важкі, тому що там потрібно вказувати дуже багато деталей, щоб зберігалася історія, був взаємозв'язок з іншими реєстрами. Ми дуже довго вчили працівників ДАБІ все це реєструвати, але зараз входимо у звичайний темп", – зазначив Вискуб.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, уряд "зрушив" у реформі будівельного ринку, незважаючи на опір. При цьому віцепрезидент Київміськбуду Василь Дудуріч висловив думку, що реформа в будівельній галузі цілком актуальна, але поки не запрацювала в повному обсязі.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом