У Мінрегіоні підбили підсумки роботи ДІАМ за місяць

Співробітники Державної інспекції архітектури і містобудування обробляють 99% звернень протягом доби.

Про це заявив глава Мінрегіону Олексій Чернишов, розповідаючи про підсумки роботи за місяць новоствореної структури, повідомили в пресслужбі відомства у вівторок, 19 жовтня.

За його словами, за рахунок цифровізації багатьох процесів і автоматизації дозвільних процедур вдалося істотно прискорити роботу. При цьому за рахунок відсутності комунікацій з чиновниками вдалося скоротити корупційну складову, зауважив міністр.

"За перший місяць роботи ДІАМ вдалося відпрацювати механізм обробки звернень. Їх тепер розглядають протягом доби. Що стосується оглядів об'єктів і прийняття їх в експлуатацію – завдання інспекторів оперативно реагувати після отримання заяви, проводити огляд і приймати рішення щодо об'єктів. Це і має займати кілька днів", - заявив Чернишов.

Він додав, що за минулий місяць Держінспекції опрацювала близько 500 дозволів на виконання будівельних робіт, 3000 повідомлень про початок будівельних робіт 1500 декларацій про готовність об'єкта до експлуатації, 200 сертифікатів про прийняття об'єкта в експлуатацію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, інспектори за перші три дні зробили близько 25 порушень законодавства. Всі вони однотипні і стосувалися повернення на доопрацювання повідомлень про початок виконання будівельних робіт.

Крім того, минулого тижня викликала скандал у співтоваристві інформація щодо будівництва ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі Києва. Як зауважив експерт Георгій Могильний, ДІАМ фактично узаконила будівництво даного комплексу. Так, в електронній системі хтось змінив травневий запис з відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав діючий дозвіл.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом