У Мінфіні розповіли, скільки українців скористалися "Доступною іпотекою"

Державною програмою "Доступна іпотека 7%" за неповні два місяці її існування скористалися 155 українців.

Про це розповів заступник міністра фінансів, який відповідає за питання євроінтеграції Юрій Драганчук в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

Коментуючи кількість виданих кредитів на покупку житла, чиновник назвав її "значною". Загальна сума виданих кредитів склала 124 млн грн. У програмі сьогодні беруть участь 13 банків.

"З огляду на те, що іпотека – досить ризиковий інструмент для банків: треба зважити всі ризики, оцінити позичальника, предмет іпотеки і так далі", – заявив Драганчук.

Він також висловив надію, що банки продовжать видавати кредити. За його словами, уряд враховує зауваження з боку експертів і представників ринку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за місяць роботи держпрограми були підписані 59 договорів. У програмі ще місяць тому брали участь 9 банків, але кредити видавали тільки 7: ПриватБанк, Ощадбанк, Банк Альянс, Укргазбанк, Банк Глобус, ОТП Банк, Кредобанк.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом