У Маріуполі обіцяють запустити міську іпотеку

Влада Маріуполя збирається до кінця цього року запустити дешеву іпотеку, яка допоможе місцевим жителям купувати житло за більш вигідними умовами.

Про це заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передають місцеві ЗМІ.

За його словами, в місті вирішили не чекати, коли іпотечна програма буде запущена на державному рівні. "Це може бути дуже довго", – пояснив мер.

Тому розробляють власну програму кредитування житла. Кошти на ці цілі будуть виділятися з міського бюджету. Першим будинком, квартири в якому будуть реалізовуватися через іпотеку, стане експериментальний будинок на вулиці Амурській.

Зараз на місці майбутнього будинку – пустир. Але вже готовий проєкт будівництва 120-квартирного будинку. І зведення його має розпочатися вже в цьому році.

"Ми регулярно вивчаємо соціологію, дивимося, які проблеми маріупольці вважають найбільш гострими на даному етапі. Починаючи з 2015 року, цей список дуже змінився. Вперше, поряд з проблемами охорони здоров'я, низьким рівнем доходів та безпекою маріупольці називали відсутність доступного житла. Муніципальна програма іпотечного кредитування має допомогти вирішити цю проблему", – зазначив Бойченко.

Тим часом, влада міста не стала уточнювати, якою саме буде іпотечна ставка. Також не розповіли і про умови, під які видаватимуться такі кредити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, незважаючи на колосальне зниження іпотечних ставок, більшості українців вони як і раніше залишаються недоступними. Основна проблема – клієнти не можуть підтвердити реальний дохід, тому банк не має впевненості у надійності такого позичальника.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом