У Львові виник скандал з забудовою громадського простору на Сихові

1 хв

У Львові виник конфлікт між міською владою та забудовником через ділянку, на якій мав би з’явитись громадський простір Памʼяті загиблих Героїв. Та у приватної компанії є свої плани на цю землю, повідомило видання “Твоє місто”.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, фірма "Агрокультура захід" претендує на 2,7 га комунальної землі на Сихові. Там місцева влада планує облаштувати простір Памʼяті, де сім’ї загиблих Героїв могли б висадити іменні дерева чи зустрітись, щоб поговорити та підтримати один одного. 

За словами чиновника, у вересні 2021 року "Агрокультура захід" стала власником невеликого чотириквартирного житлового будинку загальною площею менше ніж 225 кв м, а також кількох гаражів, сараїв, господарської будівлі, кухні та вбиральні за адресою вул. Хуторівка, 51. Тому на основі технічної документації та в обхід міської ради, компанія сформувала ділянку та оформила кадастровий номер за категорією “землі житлової та громадської забудови”. 

Водночас у фірмі "Агрокультура захід” заявили, що дії міських чиновників і окремих депутатів є спробою протиправного захоплення території, на якій розташоване приватне майно. Також представники фірми зазначили, що вони регулярно сплачували місту земельний податок, тому вони мають всі законі підстави, документи на землю і приватну власність. 

Фірма "Агрокультура захід" зареєстрована у Львові у 1996 році. Її керівником є Званич Оксана Романівна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, сьогодні багато будівельних компаній застосовують так звану "туалетну схему". Суть полягає в отриманні власності на невеличку будівлю (на туалет, сарай чи гараж), щоб зрештою здобути право користування на привабливу ділянку загалом.

Наприклад, за таким принципом були захоплені земельні ділянки у Києві у Дарницькому районі на вулиці Григорія Ващенка, 8.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

213

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом