У Львові відбулося самозахоплення землі за допомогою "будинку-примари"

У Львові на вулиці Ярошенка на ділянці площею 0,13 га зафіксували незаконні роботи. При цьому у реєстрі зареєстровано житловий будинок, якого насправді тут немає.

Про це розповів заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, внаслідок проведення незаконних робіт по вулиці Ярошенка, 25 порушено верхній шар ґрунту, знищено щонайменше 10 дерев, ще дещо пошкоджено, завезено бетонні блоки, саму ділянку обгородили та навіть облаштували два заїзди-виїзди.

Влада міста не видавала жодних документів і не приймала жодних рішень щодо цієї ділянки. Отже, як зазначив заступник мера, тут йдеться про самозахоплення землі. До того ж частина ділянки  за визначенням Львівської міськради має піти на аукціон.

"Цікавий нюанс: у реєстрі прав на вулиці Єрошенка, 25а зареєстрований житловий будинок. У реєстрі він то є, але в житті його фізично немає – просто будинок-примара. Але якщо ретельніше подивитися, то побачимо, що за рішенням суду на підставі суперечки та укладеної мирової угоди зареєстровано право власності на будинок. А тепер родзинка на цьому всьому – наша райдаміністрація не надавала адреси такому об'єкту", - розповів Зубач.

Він не виключає, що йдеться про схематоз, спрямований на захоплення ділянки. Тому влада міста з задокументованими матеріалами звернулася до правоохоронних органів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Львова змогла домогтися демонтажу двоповерхового самобуду по вулиці Опришківській, 2 і привести будівлю, що знаходиться там, у колишній стан.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

137

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом