У Львові розпочали монтаж перших модульних будинків

У Львові вже почали встановлювати перші модульні будинки для переселенців, які втратили житло внаслідок російської агресії.

Про це написав у себе у Facebook заступник мера Львова Любомир Зубач.

За його словами, найближчим часом буде зібрано понад 300 будиночків для переселенців. Вони розташовуватимуться у різних локаціях міста. Передав їх Україні польський уряд. Основну частину тимчасового житла встановлять до кінця тижня. Після того, як відпаде потреба в такому житлі, його можна буде швидко зібрати й передати іншим.

При цьому у коментарі "Наші Гроші. Лвів" чиновник розповів, що виконком Львівської міськради не видавав містобуди з початку повномасштабного вторгнення в Україну і досі. Проте вже точаться дискусії щодо видачі МУО.

"Я особисто "за", тому що економіка тилу повинна працювати. У будь-якому разі перед тим як розпочати розгляд, ми про це повідомимо. Ніхто таємно цього робити не буде", - сказав – Зубач.

Він повідомив, що всі містобудівні документи, включаючи кадастр, сьогодні закриті від перегляду, зокрема старі порядки денних засідань виконкому. Щодо засідання архітектурно-містобудівної ради, яке відбулося 31 березня, то воно єдине з початку війни. Це засідання мало відбутися 24 лютого та його перенесли. Загалом на порядку денному було 12 питань.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше влада Львова анонсувала будівництво котеджного містечка для переселенців. Голова ОВА Максим Козицький розповів, що є проєкти кількох міжнародних організацій, у тому числі відділення ООН, яке займається питанням біженців щодо будівництва котеджних містечок для тимчасово переміщених осіб. Також важливо не лише дати людям житло, а й забезпечити їх роботою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом