У Лондоні побудували будинок, з незвичайним дахом для збору дощової води. Фото

В одному з районів Лондона реалізували проєкт Sun Rain – екологічне житло з зеленим дахом, що збирає дощову воду. Її потім використовують для басейну у внутрішньому дворику.

Про це повідомляє видання Archdaily.

Як зазначається, форма будинку також дозволяє приміщенню отримати багато денного світла, а, отже, зекономити на освітленні.

Дощова вода, яка поглинається дахом, потрапляє через трубу до резервуару. Тут вода очищається. Після того як бак заповнюється, жителі подають її у відкритий басейн.

За словами архітекторів, будинок стає гарним місцем в поганий день. Верхній поверх таунхаусу має прозору стіну і використовується як спільний простір на кшталт вітальні або кухні. Разом конструкція утворює багатошаровий міський сад, який наближає людей до природи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві жителів висотки сильно залило водою під час зливи через помилки у конструкції зливостоку, при цьому співробітники ЖЕКу так і не відреагували на надзвичайну подію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом