У листопаді стартують обговорення нового генплану столиці

Новий проєкт генерального плану столиці розроблений вже на 99%, і вже в кінці листопада відбудуться громадські слухання, на яких будуть прийняті зауваження.

Про це розповів начальник КО "Київгенплан" Сергій Броневицький в ефірі Громадського радіо.

За його словами, проєкт генплану вже доступний, його розмістили на сайті комунальної організації ще в березні і з тих пір ведуться неформальні слухання. Вже надійшли сотні зауважень з боку киян, які, як зазаначив Броневицький, були всі враховані.

"Не потрібно чекати офіційних слухань, можна надсилати рекомендації через сайт", - розповів глава Київгенплану.

Він також нагадав, що розрахункові показники діючого генплану будуть актуальні до кінця 2020 року. Так, згідно із законодавством, генплан потрібно оновлювати кожні п'ять років, при цьому сьогоднішні показники не змінювалися вже років 20. При цьому чинний генплан на 2020 рік передбачає населення у 2,6 млн, але, за словами Броневицького, сьогодні в столиці проживає більше трьох мільйонів. Таким чином, це дуже ускладнює планування розвитку інфраструктури. Тому прийняття нового плану – питання, яке давно назріло. Розробляти генплан допомагали архітектори з Лейпцига, зі Спілки архітекторів України, а також експерти Ради Європи та Світового банку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ раніше, розміщення ділових та офісних бізнес-центрів, торгово-розважальних комплексів, об'єктів фінансової і банківської сфери, виставково-ярмаркової інфраструктури, згідно з новим генпланом, буде переважно здійснюватися на лівобережжі і у віддалених районах правобережжя.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом