Де будуватимуть нові торгові та бізнес-центри в Києві: що передбачає Генплан столиці

Розміщення ділових та офісних бізнес-центрів, торгово-розважальних комплексів, об'єктів фінансової і банківської сфери, виставково-ярмаркової інфраструктури переважно здійснюватиметься на лівобережжі та у віддалених районах правобережжя.

Про це розповів у середу, 5 серпня, начальник КО "Київгенплан" Сергій Броневицький, передає пресслужба КМДА.

За його словами, відповідні нововведення вводяться для забезпечення збалансованої зайнятості населення Києва.

"На сьогодні в Києві існує потреба в розширенні ринкової інфраструктури та площ комерційної нерухомості. Планується збільшити площі сучасних логістичних центрів до 2,5-3,5 млн квадратних метрів шляхом формування територій складських комплексів, які розташовуватимуться на основних напрямках в'їздів до міста у приміській зоні. В результаті в Києві повинні сформуватися підприємницькі екосистеми, базовими елементами яких є сприятливе бізнес-середовище, інвестиційний клімат та підприємницька культура", – розповів Броневицький.

До 2040 року, за розрахунками розробників проєкту Генплану столиці, на малих підприємствах працюватиме близько 45% від загальної чисельності зайнятого населення в Києві; кількість малих підприємств збільшиться у 1,8 рази і досягне 400 одиниць на 10 тис. населення. Мале та середнє підприємництво має зміцнити свої позиції не тільки у традиційних для них секторах (торгівля, транспорт), але і у високотехнологічній індустрії та сфері інновацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві збираються побудувати нові автовокзали на в'їзді в місто в рамках реалізації проєкту Генерального плану столиці.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом