Українці стали менше брати "теплих кредитів"

У червні 2020 року українські сім'ї залучили понад 270 млн грн "теплих кредитів" для підвищення енергоефективності власного житла, що на 60 млн менше, ніж минулого місяця. А всього в цьому році вони залучили понад 665 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі Держенергоефективності.

"Літо – ідеальний сезон, щоб термомодернізувати житло і підготуватися до зими. Тому, українці продовжують утеплювати будинки і користуватися державною програмою з енергоефективності. Так, у червні державні банки видали понад 270 млн грн "теплих кредитів", - повідомили у відомстві.

Зазначається, що кредити були видані такими категоріям: домогосподарствам на енергоефективні заходи у приватних будинках – близько 215 млн грн; ОСББ і ЖБК – понад 56 млн грн; домогосподарствам на установку твердопаливних котлів – більше 7,2 млн грн.

У Держенергоефективності підкреслили, що участь у програмі є вигідною, адже населення та ОСББ можуть отримати відшкодування від 20% до 70% суми кредиту. Також вони можуть скористатися додатковою місцевої програмою підтримки та впровадити необхідні енергоефективні заходи, заощадивши частково на матеріалах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українці в травні цього року залучили понад 330 млн гривень так званих "теплих кредитів" на підвищення енергоефективності власного житла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом