У КМДА відзвітували про будівництво житла для жертв "Еліта-Центр"

Київська міська держадміністрація відзвітувала перед Кабінетом міністрів щодо ситуації з квартирами жертв "Еліти-Центр".

Як передає "Киеввласть", в листі КМДА уряду повідомляється, що відшкодування відбувається тільки за рахунок інвестиційних конкурсів. Складність питання полягає в тому, що активи "Еліти-Центр" знаходяться під арештом, розслідування у справі ще не завершено.

У мерії відзвітували, що на сьогоднішній день укладено договори щодо будівництва житлових будинків на вулиці Милославській, перетині Здолбунівської та Тепловозної, в Платонівському провулку, вулиці Лук'янівській та на Бальзака. Влада Києва уточнила, що за всіма цими житловим комплексам готуються документи і ведуться роботи, крім об'єкта на Здолбунівській. Тут "проведення підготовчих і будівельних робіт неможливо через соціальний конфлікт", розповіли представники столичнойї влади.

У КМДА також повідомили, що зараз проводяться роботи з пошуку нових земельних ділянок для будівництва житла постраждалим інвесторам "Еліти-Центр".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще у вересні заступник мера В'ячеслав Непоп заявив про плани з будівництва в Деснянському районі житла для постраждалих інвесторів. Чиновник також порадив, як можна ретельніше вибирати ділянки під забудову, щоб не було повторення ситуації, як на вулиці Здолбунівській, де місцеві активісти блокували будівництво житла.

Станом на сьогодні з 1530 інвесторів житло отримали лише 267.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом