У КМДА прокоментували руйнування велосипедної доріжки поряд з ЖК Сан-Франциско

У Києві забудовник SAGA Development при облаштуванні парковки біля ЖК Сан-Франциско на проспекті Перемоги, 67 порушив законодавство, зруйнувавши частину велосипедної доріжки.

Про це заявив заступник столичного мера Костянтин Усов, передає пресслужба КМДА.

"Парковка, побудована нахабним чином з порушенням правил дорожнього руху і без узгодження з містом, є незаконною і щохвилини створює аварійну ситуацію для автомобілістів", - прокоментував ситуацію чиновник.

Заступник мера і заступника голови Департаменту міського благоустрою Михайло Будилів повідомив, що забудовник фактично вкрав шматок землі, який знаходиться на балансі міста.

Зважаючи на це, Центр організації дорожнього руху встановить обмежувальні бетонні блоки, щоб авто тут не паркувалися і не створювали аварійні ситуації. У разі, якщо ці блоки зникнуть, буде відкрито кримінальне провадження, оскільки вони на балансі комунального підприємства.

Усов у свою чергу запевнив, що розвиток велоінфраструктури – один із пріоритетів міста, і закликав повідомляти про всі факти самовільного захоплення тротуарів, велодоріжок і смуг громадського транспорту йому особисто.

Відзначимо також, що на вихідних відбулася акція протесту, під час якої близько 50 активістів намагалися зламати незаконну парковку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, двосторонню велосипедну доріжку на Нивках облаштували ще у 2016 році, коли проводили капітальний ремонт проспекту Перемоги. Вона також є частиною магістрального велосипедного маршруту "Проспект Перемоги - Центр", була затверджена столичною міськрадою відповідно до Концепції розвитку велосипедної інфраструктури.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом