Забудовник ЖК Сан-Франциско без дозволів зруйнував велосипедну доріжку

Біля столичного ЖК Сан-Франциско, який будується на проспекті Перемоги, 67 (в районі Нивок), забудовник SAGA Development зруйнував велосипедну доріжку і частину газону для облаштування паркувального кишені.

Про це повідомили активісти в групі "Київ – Велосипедний Місто".

Як стало відомо, роботи проходили під час великодніх вихідних. При цьому комунальні служби Святошинського району повідомили, що не видавали жодних дозволів на будівельні роботи. Тому були складені заяви в правоохоронні органи.

Двосторонню велосипедну доріжку на Нивках облаштували ще в 2016 році, коли проводили капітальний ремонт проспекту Перемоги. Вона також є частиною магістрального велосипедного маршруту "Проспект Перемоги – Центр", була затверджена столичним міськрадою відповідно до Концепції розвитку велосипедної інфраструктури.

Тим часом, експерти ресурсу НЕРУХОМІ, з'ясували, що будівництво ЖК Сан-Франциско проходить з порушеннями. Зокрема, наявний дозвільний документ не передбачає будівництво тут житлового комплексу. Код об'єкта, який будується, визначений замовником, відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд як готель. При цьому земельна ділянка за функціональним призначенням належить частково до території промисловості і частково до території вулиць і доріг. Вихідні дані не надавалася на будівництво житлового комплексу.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом