У Київтеплоенерго прокоментували "космічні" платіжки

У Києві жителі деяких новобудов отримали в платіжках рахунки за опалення на 10 тисяч гривень і більше.

Про це повідомили в пресслужбі Київтеплоенерго у четвер, 21 січня.

Як підкреслили комунальники, суми в квитанціях – це не помилка і не фейк. При цьому аномально високі платежі стосувалися виключно жителів новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними лічильниками на тепло, інші ж платять за показниками загальнобудинкового приладу.

У Київтеплоенерго повідомили, що власники квартир з лічильниками платять за тепло за показаннями цих лічильників і додатково – за опалення місць загального користування. Власникам квартир без лічильників відбувається нарахування по різниці між показаннями загальнобудинкового приладу, витрат на опалення місць загального користування і сумарних показань всіх індивідуальних лічильників пропорційно опалювальної площі квартири. Як підкреслили комунальники, це призводить до появи аномально-високих квитанцій.

Така ситуація сталася в будинку на вулиці Ахматової, де близько 90% власників квартир встановили лічильники тепла. Водночас на одну з квартир площею 99 "квадратів" без лічильника прийшла платіжка на 12 тисяч гривень. Ще один випадок трапився з господарем квартири (площею 102 "квадрата") на Драгоманова. Йому прийшла квитанція на 11 тисяч гривень.

У Київтеплоенерго зазначають, що поки існує така колізія, яка не врегульована на рівні законів, надійний спосіб уникнути неприємних ситуацій – встановити у квартирі лічильник тепла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство розвитку громад і територій ініціює створення Державної житлово-комунальної інспекції, яка стежитиме за виконанням норм у сфері ЖКГ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом