У Київраді виношують план із забудови заказника на Оболоні

Земельна комісія Київради має намір розглянути питання з передачею набережної на Прирічній у користування КП "Житлоінвестбуд-УКБ" для масштабного будівництва паркінгу.

Абсурдність цього рішення полягає в тому, що ця територія була оголошена ландшафтним заказником місцевого значення "Затока Наталка", згідно з рішенням Київради від 27.02.2020 року № 148/8318.

"Також відсутня будь-яка забудова на ДПТ північної частини Оболоні. Тому ані про будівництво паркінгу, ані про зміну цільової земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:78:215:0016 не можна і говорити, а тим більше голосувати", - повідомили у паблиці Життя Оболонського району.

Раніше деталі масштабної забудови на вулиці Прирічній з'ясували журналісти iloveobolon.kiev.ua . Так, тут за 120 млн грн із міського бюджету збираються збудувати багаторівневий паркінг на місці пішохідної частини набережної та захисної дамби, а також зробити під'їзні дороги до майбутнього житлового комплексу.

Плани на забудову цієї зеленої зони існують із 2007 року, коли земельну ділянку Київрада передала під житлову забудову компанії "Архітектурно-будівельний альянс".

Можна припустити, що для такого великого об'єкту необхідно збудувати нові в'їзди та виїзди на вулицю Прирічну. Саме для розміщення таких споруд має бути цільове призначення (розміщення лінійних об'єктів транспортної інфраструктури), під яке "Жилінвестбуд-УКБ" отримає земельну ділянку на одному із найближчих засідань Київради.

Крім того, на найближчій сесії депутати міськради мають проголосувати за зміну до бюджету міста Києва. Відповідно до цих змін передбачено виділення бюджетних коштів у розмірі 120 млн грн під будівництво багаторівневого паркінгу для майбутніх мешканців ЖК

Варто також зазначити, що згідно з прийнятим 31.08.2021 року детальним планом території Оболонського району в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспекту Героїв Сталінграда та проспекту Маршала Малиновського жодного будівництва підземно-надземного паркінгу не передбачено. Якщо депутати проголосують за передачу землі "Житлоінвестбуд-УКБ", вони порушать уже затверджену раніше містобудівну документацію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в Оболонському районі Києва на вулиці Прирічній, 13а на місці невеликої нежитлової двоповерхової будівлі збираються збудувати величезний багатофункціональний елітний комплекс Iris Tower .

Забудова Оболонського району вже давно наболіла тема місцевих жителів. Компанії Stolitsa Group, Інтергал-Буд та інші активно зводять у мікрорайонах Оболоні житлові висотки без розвитку супутньої соціальної інфраструктури із грубими порушеннями будівельного законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

213

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом