У Києві знищили унікальний горіховий гай заради чергового ЖК

У Києві на території Феофанії вирубали унікальний горіховий гай та частину дикого лісу на ділянці 8 гектарів для будівництва житлового комплексу.

Фото повалених дерев опублікувала киянка Ганна Щербакова у Facebook.

За її словами, дерева вирізали протягом чотирьох днів, хоча перед цим планували висадити нові в рамках екологічного проєкту "Зелена країна".

Архітектор Світлана Короленок зазначила, що представники забудовника не пустили на територію ані інспектора з благоустрою, ані інспекторів Держекоінспекції, ані поліцію, зокрема, слідчо-оперативну групу Голосіївського управління. Також стало відомо, що влада анулювала забудовнику картку на тимчасове порушення благоустрою, а поліція вже за фактом зафіксувала знищення дерев, повідомляє "Хмарочос".

Право власності на три земельні ділянки було зареєстровано НАН у 2019 році, яка віддала їх під забудову компанії Інтербуд-ТМ (входить до групи KSM-GROUP). Окрім ділянки на вулиці Академіка Лебедєва, на якій була горіхова плантація, забудовник отримав дві ділянки на вулиці Метрологічній, 7. Впритул вже будується ЖК Кришталеві джерела.

Нещодавно ліквідована ДАБІ з четвертого разу дозволила зводити комплекс житлових, громадських та торгових будівель на ділянці 7,7 гектарів.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, цільове призначення землі – території громадських будівель та зелених насаджень. Тим часом тут розташовувався унікальний горіховий гай, рівним якому за різноманітністю дерев не було в Європі. 1994 року він поповнив список об'єктів Природоохоронного фонду України.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом