У Києві збираються знести найстаріший довоєнний будинок на Либідській

У Києві збираються знести будинок, зведений на початку XX століття, який знаходиться у провулку Лужевського, 3, біля станції метро "Либідська".

Як повідомили в паблік "Карта Реновації", про знесення будинку відкрито заявили робочі з будівельного майданчика, встановлюючи паркан і готуючись до демонтажних робіт.

Як зазначається, цей довоєнний будинок є цінним прикладом парадного промислового будівництва. Він був спроєктований у стилі неокласицизм. Про це свідчать загальні пропорції фасаду, наявність арочних вікон і характерного карнизу.

У 2019, згідно з даними на сайті Мінрегіону, тут планувалося будівництво соціально-громадського комплексу у складі багатофункціонального торгового комплексу та паркінгу.

У лютому 2021 років дві будівлі у провулку Лужевського, 3 під літерами А і В виставили на продаж в рамках малої приватизації. Стартова ціна п'ятиповерхового будинку була 73 мільйони гривень. Переможцем торгів стало ТОВ "Сістембуд". Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціарами компанії є Наталя Ульшина та Дмитро Ароцкер. Останнього пов'язують з компаніями з орбіти Вагіфа Алієва.

Як повідомляє Delo.ua, пріоритетним для Алієва є запуск ТРЦ Ocean Mall, що знаходиться по сусідству з популярним торговим центром Ocean Plaza.

Вагіф Алієв - великий девелопер, який кілька років тому оголосив про плани побудувати у Києві 10 мегамоллів, по одному в кожному районі міста. Нині реалізовано тільки два проєкти – Lavina і Blockbuster.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, навколо "будинку з тарілкою" біля станції метро "Либідська" почали встановлювати будівельний паркан. При цьому, як помітили кияни, паркан ставлять таким чином, щоб активісти не змогли його знести. Але столична влада запевнила, що будівлю чекає реставрація, ніхто її зносити не збирається.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

167

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом