У Києві забудовників зобов'язують встановлювати нові лічильники води

У київських новобудовах почали встановлювати лічильники води з дистанційним передаванням даних.

Про це в середу, 20 січня, повідомили на сторінці Київводоканалу у Facebook.

Як зазначили комунальники, дані щодо води передаватимуться автоматично, і це буде зручно для всіх споживачів. В організації стверджують, що автоматизація дозволить позбутися від помилкових оплат неврахованої води.

"Без такої системи втрати води по будинку можуть досягати 40% і вони розподіляються на всіх жителів, а при її наявності – не більше 2%", – повідомили у водоканалі.

В організації також зазначили, що раніше під час передачі даних допускалися помилки як з боку споживачів, так і з боку комунальників. Тепер же, максимально виключивши людський фактор, кількість неточностей вдасться скоротити до мінімуму.

Новий лічильник має спеціальну накладку та модуль передачі даних.

"Лінії зв'язку з усіх лічильників в будинку зводяться в єдиний концентратор, звідки дані централізовано передаються до водоканалу", – йдеться в повідомленні.

Зараз забудовників змушують ставити такі лічильники в новобудовах. Але всі інші жителі Києва, які хочуть платити менше за воду, можуть встановити їх за свій рахунок.

"Якщо всі мешканці будинку згодні на установку і мають на це кошти, голова ОСББ чи іншої керуючої компанії може почати розробку проєктно-кошторисної документації", – заявили в комунальній організації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство розвитку громад і територій ініціює створення Державної житлово-комунальної інспекції, яка стежитиме за виконанням норм у сфері ЖКГ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

131

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом