У Києві з молотка хочуть продати пам'ятку архітектури

У Києві хочуть продати за допомогою аукціону старовинну будівлю, яка є пам'яткою архітектури.

Згідно даним з системи Prozorro, це триповерховий будинок, знаходиться він в Печерському районі біля станції метро Арсенальна на вулиці Івана Мазепи, 10. Площа будівлі – 1468,5 квадратних метрів. Як відомо, вона була побудована в 1885 році за проєктом архітектора Володимира Ніколаєва. Замовив будівництво київський підприємець Микола Попов. Пізніше в цій будівлі розташовувалася їдальня при офтальмологічній лікарні.

Аукціон з продажу будівлі відбудеться 28 грудня цього року. Стартова ціна – 55 млн гривень, мінімальний крок – 550 тисяч. Торгами займається компанія Інвестохіллс Веста. Вона була заснована в 1995 році та спеціалізується на операціях з проблемними активами, надає низку фінансових послуг, але не займається пенсійним забезпеченням і страхуванням.

Засновниками компанії є ТОВ Інвестохіллс Партнерс Україна (99%, Київ) і колишній глава українського Альфа-Банку Андрій Волков (1%). Кінцевим бенефіціаром вказаний Антоніоу Константінос (Кіпр). Зараз директором компанії вказана Євгенія Линевич.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в Києві на перших земельних торгах була продана ділянка за 3,4 млн гривень за адресою вул. Академіка Заболотного 160-Б у Голосіївському районі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом