У Києві виник скандал через забудову гори на Воздвиженці

На схилах Старокиївської гори планують збудувати Академію гончарного мистецтва для реабілітації військових. Проте за документами йдеться про житловий будинок. Про це написала журналістка Наталія Якимович у Facebook.

Вона обурюється таким "дивним" вибором локації для Академії, адже місце є важкодоступним.

"Ще там будуть "програми реабілітації військових" і не важливо, що це найменш інклюзивна територія міста, куди тільки на авто та спробуй ще вийти там під горою", - написала Якимович.

Активістка впевнена, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових та людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан та забудувати схил Старокиївської гори.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року Київрада представила проект будівництва Академії гончарного мистецтва, що продовжує сходи з Пейзажної алеї. Обіцяють, що там має з'явитися музей, новий оглядовий майданчик, а майстри-гончарі створюватимуть програми для реабілітації військових із ПТСР.

Втім, за документацією, забудовник має право будувати житловий будинок з об'єктами соціально-громадського призначення.

Зазначалося, що для цього буде підписано угоду із майстрами гончарної справи KUST. Забудовником ділянки є ТОВ "Фонд "Якісне житло".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію проти забудови Воздвиженки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

525

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом