У Києві викрили банду "чорних ріелторів"

У Києві викрили організоване злочинне угруповання так званих "чорних ріелторів", які займалися незаконним привласненням квартир в столиці.

Про це у вівторок, 15 грудня, повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

До складу банди входили шість осіб. Вони налагодили схему, яка полягала в наступному: підшукувалися квартири, право власності на які не були зареєстровані у Держреєстрі прав на нерухоме майно, були в занедбаному стані або їх господарі померли. Також зловмисники звертали увагу на житло, в яке давно ніхто не заходив. Вони міняли замки, щоб мати одноосібний доступ до приміщень, потім перереєстрували приміщення на підставних осіб.

Як з'ясувало слідство, за два роки зловмисники заволоділи чотирма квартирами. Шістьом членам ОЗГ повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Дніпрі адвокат організувала банду "чорних ріелторів", які заволоділи чужим майном на мільйони гривень. На підставі фіктивних рішень суду злочинці отримали право власності на чотири об'єкти нерухомості – квартиру, два приватних будинки і нежитлове приміщення, які знаходилися в законній власності у третіх осіб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

209

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом