У Києві судитимуть "чорних ріелторів": банда проходить по 9 епізодах

У Солом'янський райсуд Києва спрямовано обвинувальний акт у справі "чорних ріелторів". Злочинне угруповання, організоване жінкою, займалося шахрайством з нерухомістю і викраденням людей.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Як з'ясували правоохоронці, до ОЗУ, яку очолила неодноразово судима жителька Києва, входили десять осіб. Починаючи з 2018 року, вони розшукували квартири, власники яких або померли, або ставилися до соціально незахищених верств, або не жили в них.

Після того, як злочинці отримували доступ до житла, вони міняли там замки, перереєстрували нерухомість на підставних осіб. Іноді робили косметичний ремонт, а після підставні ріелтори показували квартиру майбутнім мешканцям і у підсумку продавали її за заниженими цінами.

За повідомленням прокуратури, злочинне угруповання фігурувало у 9 епізодах злочинів. За два роки "чорні ріелтори" заволоділи майном на два млн гривень.

Також відомо, що одного з власників квартир злочинці викрали та утримували, поки не продали його житло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в столиці нерідко орудують банди так званих "чорних ріелторів". Нещодавно викрили злочинну групу, до складу якої входили шість осіб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом