У Києві сталася пожежа в будівлі, якій вже майже 200 років

У Києві в четвер, 29 жовтня, горів будинок – пам'ятник архітектури, розташований на вулиці Волоській, 5 у Подільському районі.

Про інцидент повідомили у соцмережі кияни, які стали свідками події.

Як стало відомо, пожежа сталася в будинку, побудованому у 1833-35 роках. Будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення. Пожежники приїхали на місце інциденту за 25 хвилин після виклику та ліквідували загорання.

Зараз будинок знаходиться у приватній власності. Довгий час він був занедбаний, що призвело до його часткового руйнування.

В описі даного будинку кажуть, що архітектурне рішення головного фасаду ґрунтується на типовій симетричій схемі п'ятивіконого будинку періоду класицизму. У його тектоніці переважають горизонтальні членування, підкреслені лінії цоколя і карнизів простого профілю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві частково розібрали пам'ятник архітектури ХІХ століття, який знаходиться за адресою Андріївський узвіз, 10А (Подільський район). Підкреслюється, що будівля за адресою Андріївський узвіз, 10А, – пам'ятка архітектури, що охороняється законом. Відповідно до Закону України про охорону культурної спадщини, знесення, зміна, переміщення і заміна пам'яток заборонені.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом