У Києві продовжують зростати комунальні борги. Переважно не платять власники величезних квартир

У Києві продовжують зростати борги за тепло і гарячу воду, які за станом на 1 березня досягли 4,4 млрд. При цьому найбільш злісними неплатниками вважаються власники величезних квартир в елітних районах столиці.

Про це в середу, 10 березня, заявив директор КП "Київтеплоенерго" (ТКЕ) Костянтин Лопатін під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, основна частина боргу припадає на чверть споживачів, чиї борги в цілому вже досягли 1,8 млн грн. Як розповів начальник комунальної організації, йдеться про власників квартир у Шевченківському, Печерському, Солом'янському та Голосіївському районах столиці. Їх площа від 223 "квадратів". "Серед наших системних боржників немає жодного, чия житлова площа була б менше 200 кв. м", – додав Лопатін.

Він також повідомив, що комунальники вже звертаються до суду, змушуючи таким чином боржників розрахуватися за спожиту теплоенергію. Лопатін розповів, що у підсумку власники таких квартир переплачують до 30%: частина грошей йде на судові витрати, пеню та інші штрафні санкції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у січні мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці заборгованість за комунальні послуги зросла до 4 млрд гривень. Через стрибок тарифів люди стали рідше платити за воду і тепло. Він також зазначив, що високі ціни на енергоносії спровокували напруженість e суспільстві, що в кінцевому підсумку вилилося в зростання заборгованості за послуги ЖКГ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом