У Києві під виглядом реконструкції зносять старовинні будівлі в районі Протасового Яру. Фото

У Києві біля Протасового Яру зносять старовинні будівлі сухарного заводу, які були побудовані ще у XIX столітті.

Про це у себе в Facebook написав краєзнавець Антон Короб, який став свідком того, що відбувається.

За його словами, комплекс сухарного заводу складається з млина, зерносховища та пекарні. "Побудований у 1880-і роки комплекс споруд заводу був оформлений в романтичному дусі середньовічної оборонної архітектури", - розповів користувач.

Корпуси побудовали у три ряди паралельно залізниці під Байковою горою на місці колишнього хутора генерала Байкова.

За словами свідків, будівельні роботи тут почалися ще 12 грудня. Вони спробували викликати на місце події поліцію, проте ті так і не приїхали. У правоохоронних органах повідомили, що нібито звернення за цією адресою вже були, але на будівельному майданчику нікого не знайшли, передає The Village.

Згідно з даними паспорта об'єкта, тут відбувається "реконструкція нежитлової будівлі". На цьому місці має з'явитися згодом восьмиповерховий офісний центр.

Як повідомляється, замовник реконструкції – трикотажна фабрика "Роза", будівельні роботи проводить "Альтіс-Констракшн".

У свою чергу, в КМДА повідомили, що будівля військового млина у Протасовому Яру не має статусу пам'ятки. Проте вона розташоване в межах історичного ареалу, де діють особливі норми для ведення будівельних робіт. Так, підрядники зобов'язані отримати дозволи Мінкульту. Столична влада підкреслила, що у них немає інформації, чи володіє компанія "Альтіс-Констракшн" необхідними дозволами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Києві забудовник без необхідних дозволів зруйнував стару будівлю на Саксаганського. За планами тут також хочуть звести бізнес-центр.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом