У Києві на Почайній розгорнулося масштабне скандальне будівництво

У Києві неподалік станції метро "Почайна" розгорнулося масштабне будівництво, до законності якого є великі питання.

Як повідомили у телеграм-каналі "Життя Оболонського району", цільове призначення – "для експлуатації та обслуговування торговельно-адміністративної будівлі". До того ж, це будівництво не відповідає чинному детальному плану території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського просп., Набережно-Рибальської, залізничної колії в Оболонському районі Києва, затвердженому у 2016 році.

"Також невідомо, чи видавалися містобудівні умови та обмеження, дозвіл на нове будівництво, оскільки паспорт об'єкта відсутній, кран висотний своєю стрілою виходить на проспект. Отже, це будівництво явно незаконне як мінімум, тому що воно відсутнє в існуючому ДПТ і тому, що Київрада не вносила зміни до договору оренди щодо зміни цільового призначення земельної ділянки та з інших підстав", - йдеться у розслідуванні.

Відомо, що ділянку на проспекті Бандери, 17/1 із 2018 року орендує компанія "Маяк інвест".

За даними порталу YouControl , компанія була заснована понад 22 роки тому. Співзасновниками є Андрій Ковальов, Ірина Шихалєєва, Ольга Атрощенко, Ірина Петрова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, це не перше скандальне будівництво на Почайній. Так, на проспекті Степана Бандери, 34а під виглядом офісної будівлі збираються звести дві житлові висотки. Варто також зазначити, що будівництво багатофункціонального комплексу суперечить чинному Генплану та затвердженому ДПТ. Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

142

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом