У Києві будівлі старовинного сухарного заводу знесуть повністю під виглядом реконструкції

У Києві замість старовинних будівель сухарного заводу зросте восьмиповерховий офісний центр згідно з проєктом, розробленим компанією Yunakov Architects. Візуалізацію нового об'єкта можна побачити на сайті архітекторів.

Відповідно до виданих документів, тут проводиться "реконструкція з надбудовою". Однак, як повідомляє "Київ Media", будівельники повністю руйнують приміщення заводу, про ніяку реконструкцію тут не йдеться. Крім того, активісти, які намагалися врятувати старовинні будівлі, побоюються, що від рук будівельників може постраждати іБактеріологічний інститут, що стоїть поруч.

Громадські організації підкреслюють, що будівництво тут відбувається з численними порушеннями, серед яких самовільне захоплення вулиці, відсутність картки на порушення благоустрою та несвоєчасне встановлення інформаційного стенду.

Відзначимо, що на території заводу демонтажні роботи просуваються відносно швидко. Так, за кілька днів будівельники розібрали більшу частину конструкцій. Згідно планів, новий офісний центр буде заввишки у вісім поверхів, його площа складе близько 7000 квадратних метрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельні роботи тут почалися ще 12 грудня. У КМДА активістам повідомили, що будівлі заводу у Протасовому Яру не мають статусу пам'ятки архітектури. Комплекс складається з млина, зерносховища і пекарні. Був побудований в кінці XIX століття.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом