У Києві бізнесмен знищив іпотечне майно, щоб побудувати елітний ЖК

У Києві бізнесмен знищив іпотечне майно, щоб на цій землі побудувати елітний житловий комплекс.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Встановлено, що у 2012 році компанія, яку очолював підозрюваний, виступила поручителем за кредитними договорами групи компаній, які отримали кредитні кошти в одному з банків на загальну суму понад 150 млн гривень.

Виконуючи зобов'язання перед банком, компанія передала в іпотеку нежитлові приміщення, які розташовувалися у Солом'янському районі столиці, загальною площею 7 тисяч квадратних метрів. Згодом глава компанії вирішив знищити іпотечне майно, а на земельній ділянці побудувати елітний житловий комплекс.

"Точно знаючи про заборону відчуження і знищення заставного майна, керівник підприємства організував його знищення, після чого звернувся до КМДА щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва житлового комплексу", – йдеться у повідомленні.

В результаті зазначених дій банківська установа втратила можливість відшкодувати заборгованість за кредитними договорами на вищевказану суму.

За результатами розслідування 54-річному чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Розслідування триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, СБУ припинила незаконні махінації із землею майже на мільярд гривень. У Києві з територіальної власності незаконно вивели 24 земельних ділянки загальною площею близько 400 га.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

46

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом