У Києві активно встановлюють контейнери для роздільного збору сміття

На лівому березі Києва роботи з установки контейнерів типу "дзвінок" для роздільного збору сміття вже підходять до кінця, водночас комунальники починають активно їх ставити в Оболонському районі міста.

Про це повідомили у пресслужбі Київкомунсервісу.

Як наголошується, в цілому столицею вже встановили 380 контейнерів даного типу. Зараз починаються роботи з установки контейнерів у житловій забудові на правому березі з Оболонського району.

"Небайдужих жителів Оболоні, які прагнуть сортувати сміття, просимо взяти активну участь у процесі і давати пропозиції з адресами і локаціями для установки", - підкреслили комунальники.

На основі звернень, оброблять локації, узгодять адреси і сформують маршрути вивезення відходів. Звернення на установку контейнерів можна подати на офіційному сайті КП "Київкомунсервіс".

Тут також нагадали, що потрібно враховувати, чи є на прибудинковій території майданчик (4х2 метри) для установки і можливість заїзду спецавтотранспорту.

"За попереднім досвідом установки контейнерів, просимо звернути увагу, щоб поруч не перебували пункти прийому вторсировини, щоб уникнути ситуацій з умисним псуванням контейнерів і вилученням ресурсоцінних компонентів "небайдужими мешканцями". Також необхідно виключити розміщення контейнерів на зеленій зоні. Контейнери будуть встановлюватися на прибудинкових територіях в житловому секторі, виключно за адресами будинків, що входять в зону обслуговування КП "Київкомунсервіс". На кожному контейнері нанесено інформацію для якого виду відходів він призначений, а за контактним номером телефону Ви можете подати інформацію про їх наповненість і необхідності вивозу", - повідомили в комунальній службі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в столиці почали установку контейнерів для роздільного збору відходів у парках. Уже розмістили сім контейнерів з окремими відсіками для скла, пластику і паперу на території парку на Троєщині вздовж проспекту Шухевича.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом