У Кабміні розповіли про умови видачі іпотеки під 7% річних

Під час оформленні іпотеки під 7% буде існувати низка обмежень: так одержувачі кредиту зможуть розраховувати на покупку житла вартістю близько 2 млн гривень і площею в залежності від кількості членів сім'ї.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає УНН.

За його словами, сім'я з двох осіб може розраховувати на квартиру в 50 "квадратів", і відповідно плюс 20 "квадратів", на кожного наступного члена сім'ї. Скажімо, на сім'ю з чотирьох осіб розраховується житло до 90 кв. м.

Однак українці повинні вирішити чи потрібна їм така велика квартира, може бути хтось захоче купити нерухомість класу "смарт", щоб швидше розрахуватися з боргами, підкреслив чиновник.

Він також розповів і про інші обмеження. Так людині на момент закінчення кредиту не повинно бути більше 70 років, враховується і її платоспроможність.

"Максимальна сума кредиту передбачена в 2 млн грн", - заявив Немчинов.

У Кабміні прогнозують, що з розвитком іпотечного ринку банки будуть більше боротися за клієнтів, пропонуючи різні знижки по страховці або варіанти з пільговою комісією.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що українці вже в цьому році зможуть в банках залучати кредити на покупку житла під 7% річних. Він також пообіцяв, що скоро в українців болітиме голова від питання: "вибрати квартиру в місті, або будиночок за містом".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом