Зеленський пообіцяв таку низьку іпотеку, що в українців "болітиме голова"

Українці вже в цьому році зможуть у банках залучати кредити на купівлю житла під 7% річних.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеоблозі, передає в п'ятницю, 29 січня, пресслужба глави держави.

За його словами, скоро в українців болітиме голова від питання: "вибрати квартиру у місті, або будиночок за містом". Він також поспішив нагадати, що ще два роки тому іпотечна ставка перевищувала 20%.

"А зараз вона буде 7%", - сказав Зеленський, додавши, що не тільки молоді сім'ї зможуть отримати іпотеку під такий низький відсоток, але й всі українці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, уряд України на засіданні в середу, 27 січня, за завданням Офісу президента прийняв постанову, яка має здешевити видачу іпотечних кредитів на житло у новобудовах.

Тим часом, в НБУ раніше заявляли, що іпотеку під 10% банки частіше пропонують старим клієнтам з високим рівнем надійності, який визначається внутрішніми методиками банків.

Як правило більшості клієнтів ці відсотки недоступні. Регулятор також повідомив, що реальна іпотечна ставка сьогодні становить близько 14%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом