У Харкові відновили 66 багатоквартирних будинків, пошкоджених росіянами

До кінця 2022 року в Харкові вдалося відновити 66 багатоквартирних будинків, які були пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів та ракетних ударів з боку російських окупантів.

Про це заявив мер Харкова Ігор Терехов під час зустрічі із журналістами у вівторок, 24 січня, передає Інтерфакс-Україна.

"Минулого року нам вдалося 66 будинків відновити, реконструювати і зараз мешканці заселяються", - розповів очільник міста, додавши, що сьогодні відновлювальні роботи здійснюються у 40 будинках. У житлових комплексах було проведено експертизу та оцінено ступінь пошкоджень.

Загалом у Харкові на сьогоднішній день пошкоджено близько 4,5 тисячі житлових будинків, 500 із них доведеться знести, оскільки відновлювальні роботи проводити там неможливо. За приблизними оцінками без даху над головою залишилося 150 тисяч харків'ян.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше британський архітектор Норман Фостер оприлюднив деталі генерального плану реконструкції Харкова, який включатиме "знакову будівлю", спроектовану архітектором під час поїздки в українське місто. Фостер запропонував реконструювати будівлі радянської забудови у Харкові без розселення. Він пообіцяв направити до міста групу фахівців, які навчать місцевих архітекторів модернізувати старі будови за новою технологією.

Тим часом у Києві відбудували 11 із 17 багатоквартирних будинків, які найбільше постраждали через обстріл російських окупантів минулого року. Із резервного фонду бюджету столиці на ремонтні роботи виділили 407 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом