У Харкові під виглядом реконструкції квартири збудували магазин

У Харкові під виглядом реконструкції квартири збудували магазин площею 1200 квадратних метрів.

Про це у вівторок, 7 грудня, повідомили на сторінці Держінспекції архітектури та містобудування у Facebook.

Зазначається, що дозвіл на реконструкцію квартири у 60 "квадратів" видала раніше ДАБІ. Тут мала здійснюватися "реконструкція квартири номер 4 з прибудовою під магазин продовольчих та непродовольчих товарів у місті Харкові". Експертний звіт складало Консалтингове агентство "ГАЛІЛЕО", проєктну документацію розроблено ТОВ "Аркада ХХІ".

В інспекції зазначили, що реконструкція передбачає повне або часткове збереження елементів опорних конструкцій, але за фактом спостерігається нове будівництво.

Такий результат "реконструкції" квартири головні інспектори ДІАМ виявили під час виїзного огляду об'єкту будівництва після отримання заяви на видачу сертифікату про прийняття його в експлуатацію.

"Звісно, у видачі сертифіката відмовлено. І, звичайно, щодо цього об'єкта буде проведено позапланову перевірку в порядку архітектурно-будівельного контролю та вжито заходів, передбачених законодавством. А також обов'язково повідомлено правоохоронні органи", - йдеться у повідомленні ДІАМ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, харківський ЖК Klochkivska будується з документами під реконструкцію квартири. Відповідно до техніко-економічних показників передбачено будівництво 15 квартир на 3 та 4 поверхах. Категорія СС1 і передбачає будівництво об'єктів висотою понад 4 поверхів. Проте за проєктом тут мають намір звести 15-поверхову будівлю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом