У голови правління Аркади пройшли обшуки – ЗМІ

У четвер, 3 вересня, у голови правління банку Аркада Тетяни Ковальчук пройшли обшуки.

Про це повідомляє OBOZREVATEL, посилаючись на свої джерела у правоохоронних органах.

Як відомо, 25 серпня Нацбанк відніс банк Аркада до категорії неплатоспроможних. Регулятор пішов на такий крок, щоби врятувати кошти вкладників і кредиторів. Капітал фінустанови став негативним після того, як банк втратив свій основний актив – будівлю центрального офісу та земельну ділянку на вулиці Ольгинській у Києві. Аркада заклала їх торік заради отримання кредиту у 230 млн грн.

Банк надав зазначену нерухомість в якості застави за кредитом, залученим пов'язаною з банком компанією-забудовником, і втратив її через несвоєчасне обслуговування боргу забудовником.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, правоохоронці також розслідують кримінальну справу щодо 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку Аркада.

Тим часом, як повідомив мер столиці Віталій Кличко, аудит недобудованих об'єктів банку Аркада має провести компанія Київміськбуд.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом