У Голосіївському парку Києва будуть шукати незаконні будівництва

Голосіївський парк в Києві перевірять на предмет незаконних забудов. Про це повідомив глава державної екологічної інспекції Андрій Мальований у себе в Facebook.

За його словами, основною складністю захистити парк від забудови є те, що немає чіткого визначення його кордонів, що і привертає різних забудовників.

"За відсутності офіційно затверджених меж нацпарку (забудовники) змогли вивести ділянку зі статусу заповідної території і почати "клепати" багатоповерхівки", - підкреслив Мальований.

Чиновник нагадав, що в кінці минулого місяця були офіційно затверджені межі Голосіївського парку. Відповідне рішення було затверджено Міністерством захисту навколишнього середовища. Однак Мальований вважає, що таких заходів недостатньо. Дуже важливо також встановити і охоронні зони парку. Це стане додатковим захисним фактором і зможе вберегти його від забудови, сказав чиновник.

Він також підкреслив, що Держекоінспекція проконтролює наявність встановлених охоронних зон нацпарку - припис про їх затвердження було надано 30 червня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Господарський суд Києва заборонив будівництво житлового комплексу на земельній ділянці в районі Національного музею народної архітектури та побуту України.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

192

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом