У ЄС думають направити активи олігархів росії на відновлення України

У Європейському Союзі розглядають можливість фінансування України за рахунок активів російських олігархів, які опинилися під санкціями, а також подальшого відновлення нашої держави після війни.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на свої джерела.

За даними видання, поки обговорення перебуває на ранній стадії, конкретні рішення щодо цього питання поки ще не ухвалили. Так, європейські чиновники передбачають можливість виплати військових репарацій коштом російських активів. Як зазначив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер, активи російських олігархів наразі заморожені, своєю чергою голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не давала розпорядження для вивчення цього питання.

Як відомо, росія вторглася на територію України 24 лютого рано вранці, внаслідок чого Євросоюз наклав масштабні санкції на активи представників російського бізнесу та влади, було заарештовано приватні літаки, яхти, елітну нерухомість.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Великобританія заявила про намір конфіскувати нерухомість російських олігархів, яка знаходиться на її території. Про це заявив представник британського уряду Майкл Гоув. За його словами, українських біженців слід розміщувати в особняках та резиденціях, які належать бізнесменам та олігархам із Росії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом