У Дніпрі вперше створили карту ОСББ

Вперше відкрита карта ОСББ була реалізована у Дніпрі: на ній можна побачити, де саме знаходиться той чи інший орган самоорганізації населення, контакти голови ОСББ або ЖБК, а також знайти перелік ремонтів, проведених за бюджетні кошти.

Про це розповів фахівець по роботі з ОСББ та ЖБК департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Владислав Макарець, повідомляє пресслужба Дніпровської міськради.

"У Дніпрі налічується 1 574 ОСББ та ЖБК. Відкрита карта ОСББ дозволить налагодити комунікацію між об'єднаннями громадян. Часто будинки, в яких ОСББ, знаходяться поруч, мають спільні проблеми, які разом було б легше вирішувати – карта дозволить їм об'єднати свої зусилля. Також до нас іноді звертаються дніпряни, які хочуть придбати квартиру в будинку, де вже створено ОСББ чи ЖБК. Тепер ця інформація є у відкритому доступі", – розповів чиновник.

За його словами, зараз на відкриту карту вже нанесена інформація про 1100 об'єктів, вона постійно оновлюється. Макарець також додав, що зараз цей сервіс проходить тестування, тому геолокації деяких будинків на карті можуть відображатися некоректно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеський міський ДАБК ініціював створення інтерактивної карти, на якій позначені нові будівництва в центрі міста. З її допомогою можна в онлайн режимі побачити, які об'єкти будуються, чи є порушення.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом